HomeGebiedsontwikkeling

Wat is gebiedsontwikkeling?

Wat is gebiedsontwikkeling?

Gebiedsontwikkeling, we zijn er bij Oranje Uil gék op. En dat is zo gek nog niet; met ruimtelijke ordening hebben we allemaal elke dag te maken.

Gebiedsontwikkeling is de planning, ontwikkeling en herinrichting van ruimtes. Het leefgebied wordt verbeterd voor de huidige en toekomstige bewoners en gebruikers. Daarmee zijn steden en dorpen altijd in beweging, klaar voor de toekomst.

Projecten

Onze expertise binnen gebiedsontwikkeling zit niet alleen in efficiënt, slim en overzichtelijk werken, maar ook op de verbinding met inwoners. Wij adviseren over open en transparant werken met belanghebbenden en maken hiermee gemeenten slimmer en toegankelijker.

Vraagstukken zijn bijvoorbeeld:

 • Verkoop van kavels & woningen
 • Inwoner centraal (participatie)
 • Opvang vluchtelingen
 • Projectmanagement
 • Digitaliseren en optimaliseren
 • Strategie

De projecten gaan bijvoorbeeld over de aanleg van een nieuwbouwwijk, (her)ontwikkeling van gebouwen of het transformeren van locaties voor een andere functie.

Hoe werkt gebiedsontwikkeling?

Vooral vóórdat je op straat iets ziet veranderen, moet er veel gebeuren. Een tekening laten maken door een stedenbouwkundig bureau, bijhouden van een planning en budget, een onderzoek laten uitvoeren naar beschermde diersoorten.

Goed samenwerken is van enorm belang voor het slagen van een project, want er zijn altijd veel mensen betrokken. Bewoners en omwonenden, projectleiders van de gemeente, uitvoerende organisaties en de pers.

Elke stap in het proces houden we bij in onze tool in het programma Monday. Het mooie daarvan is dat je alle stappen compleet in beeld hebt. Zo maken we een heldere planning én hebben alle teamleden op elk moment de actuele status inzichtelijk.

Stappen in gebiedsontwikkeling

Voor elk project maken we een plan op maat. Soms zijn bepaalde stappen niet (meer) nodig, zoals een vergunning aanvraag of bodemonderzoek. Soms zijn er juist extra acties nodig, bijvoorbeeld een extra buurtbijeenkomst of flora en fauna onderzoek. Die voegen we eenvoudig toe aan de planning. Wel zo handig!

Alle acties kunnen we onderverdelen in 6 fases.

 1. Stap 1. Initiatieffase
 2. Stap 2. Definitiefase
 3. Stap 3. Ontwerpfase
 4. Stap 4. Vergunningsfase
 5. Stap 5. Realisatiefase
 6. Stap 6. Gebruik en nazorg fase

 

 

Ontdek de mogelijkheden

Laten we kennismaken

Bel met de Oranje Uil 06 11088323
Neem direct contact op

Ontdek de mogelijkheden, laten we kennismaken!

Plan een kennismaking